Antonigade 3

Antonigade er en af Københavns ældste gader. En gade som har haft fem forskellige navne, og hvor specielt én ejendom skiller sig ud.
Kontor i Antonigade 3

Antonigade har rødder tilbage til omkring 1400. I et skøde fra 1419 navngives gaden første gang som Pouelsstræde.

Kært barn har...

Gaden er siden blevet kaldt både Lille Pilestræde, Antonistræde, Børstenbindergaden og Antonigade. Gaden blev kaldt Børstenbindergaden, da kvarteret var hjemsted for mange af byens børstenbindere.

Antonigade 3 er opført i 1717. Ja, nogle mener endda før 1682. Ejendommen er repræsentant for tidens byhus med en grundmuret gavl og bindingsværk på bagsiden.

Børstenbinderne er flyttet for længst - men Antonigade 3 og 9 er i dag de eneste bygninger, som trækker tråde til gadens oprindelige udtryk. Ejendommen står som en rød bastion i gaden. Går du ned af Antonigade, vil du lægge mærke til den røde velbevarede og charmerende ejendom.     

Er du også vild med ejendommelige fortællinger om bygninger i København, som binder os sammen? Så kan du læse flere læse flere historier her.

Kender du historien om Søtorvet?

Kender du historien om Søtorvet?

Bernstorffs Palæ på Bredgade 42

Bernstorffs Palæ på Bredgade 42
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch