Historien om Højbro Plads 21

Højbro Plads 21

Det er svært ikke at lægge mærke til den karismatiske hjørnebygning med Sankt Nikolaj Kirke i baggrunden. Du har med stor sandsynlighed lagt mærke til ejendommen på dine slentreture rundt i de smalle historiske gader i København. Men kender du fortællingen om digteren, der har boet i ejendommen? Den er lidt af et eventyr.

Ejendommen blev opført fra 1798 til 1799 på hjørnet af Højbro Plads for storkøbmand C. F. Friderici. Arkitekten bag var Andreas Hallander. Måske har du set nogle af hans andre bygningsværker? Hallander tegnede og opførte nemlig en række ejendomme i perioden - blandt andet Bredgade 33-35 og Pilestræde 35.   

Grosserer M. G. Melchior købte ejendommen i 1855, hvor han flyttede ind med sin familie og virksomhed.

Eventyrlige fortællinger ved middagsbordet

Familien Melchior var tætte venner med H. C. Andersen - og han var lidt af en stamgæst til Melchiorfamiliens middagsselskaber. Digteren fik lov til at bo i ejendommen i flere omgange. Under et af sine ophold skrev H.C. Andersen eventyret ”Hvad Hele Familien Sagde”. Du kender muligvis eventyret for citatet ”Livet er det dejligste eventyr”.

Båndet og venskabet mellem digteren og familien voksede. H. C. Andersen skriver i sin dagbog torsdag 29. oktober 1874 følgende om sit forhold til Melchiorfamilien og Højbro Plads:   

"Gik med Besvær til Torvet, kjørte i Sporvogn til Høibro, men havde der fra slemt med at naae over til Melchiors og op ad Trappen, her var jeg meget nerveus og heftig over al den Uret og Haardhed jeg havde prøvet i den tidligere Tid".

H.C Andersens eget eventyr sluttede, da han døde 4. august 1875 på Melchiors sommersted - Rolighed på Østerbro.  

I dag huser Højbro Plads 21 både bolig- og erhverv. Har du også København i hjertet? Så flyt ind i hjertet af København. Se vores nyrenoverede og charmerende boliger på Højbro Plads 21 her

Danmarks første hospital i Amaliegade

Danmarks første hospital i Amaliegade

Danneskiold-Samsøes Allé 41

Danneskiold-Samsøes Allé 41

Antonigade 9

Antonigade 9

Bernstorffs Palæ på Bredgade 42

Bernstorffs Palæ på Bredgade 42
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch