Hofsnedkerens Gård

Hofsnedkerens Gård - Magstræde 6

Hofsnedkerens Gård på Magstræde 6 er et typisk ildebrandshus. Men hvad kendetegner et ildebrandshus? Og hvilke betydningsfulde danske mænd har mon boet i ejendommen? 

Ejendommen blev opført i 1753-1756 af murermester Philip de Lange. En hårdtarbejdende herre, som efter Københavns brand i 1728 kæmpede med at brandsikre byens nye huse. Husene blev opført i pudset facade mod gaden, og med bindingsværk mod gården. Konstruktionen skulle sikre at potentielle flammer ikke så let ville brede sig. Derfor kaldes huset for et ildebrandshus.    

Historiker og embedsmand Ove Malling boede i ejendommen fra 1776-1780. Malling var en travl herre. I sin tid nåede han blandt andet at være direktør i Københavns Fattigvæsen, chef for Det Kongelige Bibliotek og rådgiver for Frederik d. 6.

En udstrakt hånd til sømænd

Søofficer Peter Norden Sølling boede i 1787-1788 på adressen. Sølling står bag stiftelsen af Bombebøssen - en udstrakt hånd til trængte sømænd og deres enker. Stiftelsen eksisterer stadig den dag i dag, og har hjemsted på Overgaden Oven Vandet 48 og i Dronningensgade 69.

Er du også vild med finurlige fortællinger om københavnske ejendomme? Så kan du kan læse flere her.

Ansvarlighed i Jeudan

Ansvarlighed i Jeudan

Gammel Strand 40

Gammel Strand 40

Jeudan medarbejdere vender tilbage

Jeudan medarbejdere vender tilbage

Søger du et nyt lejemål?

Søger du et nyt lejemål?
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch