Sankt Annæ Plads 13

Sankt Annæ Plads 13

På Sankt Annæ Plads er 13 et lykketal. Her ligger Prins Wilhelms Palæ på hjørnet for enden af husrækkerne Sankt Annæ Plads og Amaliegade midt i den gamle, smukke Frederiksstad i hjertet af København.

Ejendommen opføres i 1751 for Geheimeråd William August von der Osten af en ukendt arkitekt, som kan have været Philip de Lange. Over årene skifter palæet prominente ejere indtil Kong Frederik den 6. køber det i 1826, til at huse sin nære slægtning Prins Wilhelm af Hessen-Kassel.

Da koleraen bryder ud i København, inddrager Københavns Kommune palæet til kolera-hospital, og stedet anvendes siden som fattigvæsenets skole og hospital. I 1869 kommer ejendommen tilbage på private hænder, og i 1877 sælges den endnu engang videre. Denne gang til en herre med et nok så driftigt navn, nemlig Lars Larsen. Det er ikke dyner, han sælger, men derimod selskaber, og som indehaver omdøber Restauratør Larsen stedet til ”Larsens Lokaler”, som i folkemunde får tilnavnet ”Prins Larsens Palæ”. 

Nobelprismodtager i Medicin, læge og forsker Niels Finsen (1860-1904) boede i sin studietid i palæet. 

Han modtog prisen for at have opdaget lysets helbredende virkning på tuberkulose

Og netop lyset er da også helt vidunderligt i denne klassiske, eksklusive ejendom med byens heldigste beliggenhed.

Vidste du, at Søren Kierkegaard døde i én af vores andre ejendomme i Frederiksstaden

Gammel Strand 40

Gammel Strand 40

Tegneren i Tårnet

Tegneren i Tårnet

Søger du et nyt lejemål?

Søger du et nyt lejemål?

Kontakt os

Kontakt os
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch