Gå til hovedindhold

Ejendomshistorie

Overgaden oven Vandet 8

På charmerende Christianshavn finder du Overgade oven Vandet 8, som ligger i det hyggeligt smørhul i København. Læs mere om ejendommen på Christianshavn og dens historie herunder.

overgaden-oven-vandet

Overgaden oven Vandet 8 ligger med udsigt ud over Christianshavns Kanal. I det hyggelige smørhul mellem det historiske Christianshavn – og det moderne København. Men faktisk stammer inspirationen til gaden fra et andet land. Kan du gætte hvilket?

Ejendommen på Christianshavn blev opført i 1786 og bestod oprindeligt af en kvadratisk hovedbygning og et porthus i den halve dybde ud mod kanalen. Og selvom ejendommen har soklen solidt plantet i jorden – har den alligevel fulgt med strømmen. Under en ombygning i 1909-10 blev porthuset nedlagt, og den nuværende hovedindgang blev opført.

Overgaden oven Vandet ca 1875
Overvandet oven gade ses her på billedet som hjørnebygning

Oven Vandet. Neden Vandet

Byplanen for Chistianshavn var fra starten delt i en overby (mod syd) og en nederby (mod nord). Derfor fik gaderne langs Christianshavns Kanal de særprægede navne Overgaden Neden Vandet og Overgaden Oven Vandet.

Over, under og rundt om gaden

I 1980’erne blev bygningen istandsat fra kælder til kvist. Bogstaveligt talt. Kvistene blev fornyet, og kælderens butiksvinduer blev torammede.   

Bydelen Christianshavn er opkaldt efter Christian den fjerde. Området er anlagt med seks gader på langs - og fire gader på tværs med en midterkanal. Kongen ville med inspiration fra Holland skabe en overby og en nederby. Gadenavnet er en fordanskning af det tyske ord Ufergade, som betyder bred- eller kajgade.

Jeudan ejer flere ejendomme på Christianshavn, hvor dine drømme kan blive til virksomhed.         

udlejningsejendom på store strandstræde i københavn k

Ejendomme

Hvilken historie skal du eller din virksomhed bygge videre på?

Find dit drømmekontor, butikslejemål eller nye hjem hos os. Udfyld dine søgekriterier og find dit næste lejemål. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for råd og vejledning til at finde dit næste lejemål.