Gå til hovedindhold

Ejendomshistorie

Store Kongensgade 68

Store Kongensgade 68 var det første private rokokopalæ i København og har en helt unik placering i hjertet af København. Men hvad kendetegner egentlig et rokokopalæ?

store kongensgade i københavn k

En fornem beboer

På Store Kongensgade 68 ligger et helt særligt rokokopalæ – som havde en fornem beboer. Og selvom rokokostilen kun blomstrede i 40 år, er stilen i dag rodfæstet i mange af Frederiksstadens ejendomme.   

Ejendom men blev opført i 1745-46 for Grev Ferdinand Anton Danneskiold-Laurvig. Greven ejede allerede Gyldenløves Lille Palæ i Bredgade. Han forbandt derfor de to ejendomme gennem et fælles haveanlæg, som i dag kaldes for Grev Danneskiold-Laurvigs Baggård.    

Store Kongensgade 72-68 i ca. 1908

Mange jern i ilden

Grev Danneskiold-Laurvig var en driftig herre med mange jern i ilden. Fra ejendommens stueetage solgte han kakkelovne og andre produkter fra sit jernværk i Norge – derfor kaldes ejendommen for Jernmagasinet.

Ejendommen var det første private rokokopalæ i hovedstaden. Palæet er opført efter rokokoprincipperne om symmetriske linjer, lyse farver og enkle facader.

udlejningsejendom på store strandstræde i københavn k

Ejendomme

Hvilken historie skal du eller din virksomhed bygge videre på?

Find dit drømmekontor, butikslejemål eller nye hjem hos os. Udfyld dine søgekriterier og find dit næste lejemål. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for råd og vejledning til at finde dit næste lejemål.