Gå til hovedindhold

Om Jeudan

Årsregnskab 2023

I 2023 nåede Jeudan et tilfredsstillende resultat med fremgang i indtjeningen, en vækst på 11 % i EBIT og en udlejningsprocent i København og på Frederiksberg på 97 %. Læs mere, og hent rapporten her.

Billede fra Christiniagade

Med Årsrapport 2023 fremlægger Jeudan et årsregnskab med en tilfredsstillende driftsindtjening og en robust balance og finansieringsstruktur. Resultaterne bekræfter, at Jeudans forretningsmodel er velfungerende, selv i økonomiske udfordrende konjunkturer med rentestigninger. 

Der fremlægges et årsregnskab med fremgang i indtjeningen og et driftsresultat (EBIT) på DKK 1.094 mio., svarende til en vækst på 11 %. Et skarpt fokus på ejendomsinvesteringer i København og på Frederiksberg, fleksible kontraktvilkår og et højt serviceniveau til koncernens kunder samt en finansieringsstrategi med renteaftaler i gennemsnitlig 10 år på 70-90 % af realkreditfinansieringen, er alt sammen elementer, der har betydning for årets resultat. 

“Kundernes forventninger til en usikker fremtid stiller krav til Jeudans organisation. Løbende tilpasning af vilkår, produkter og services er en hel central del af vores forretningsmodel, og en nødvendighed for at sikre, at vi møder kundernes aktuelle behov og ønsker til deres eksisterende og kommende rammer. Det er derfor særligt glædeligt at konstatere, at 26 % af indflytningerne i 2023 var eksisterende Jeudan-kunder, som ønskede at skalere enten op eller ned i areal, men forblive kunde hos Jeudan. Det bekræfter os i, at vi er på rette vej, som samarbejdspartner og ikke blot udlejer. Noget, der alene kan lade sig gøre takket være en stor indsats fra vores dygtige og engagerede medarbejdere." – Per. W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan. 

Læs selskabsmeddelelsen

Se årets resultater i Jeudans rapporter for 2023

Jeudan Bredgade 33

Highlights fra året, der gik

  • Et tilfredsstillende årsregnskab: Resultat før finansielle omkostninger (EBIT) på DKK 1.094 mio. (2022: DKK 990 mio.), svarende til en vækst på 11 %. Forventningen om et resultat i niveauet DKK 1.050-1.125 mio. blev indfriet. Over de seneste tre år er EBIT steget med 31 %. 

  • Fortsat høj udlejningsprocent: Udlejningsprocent i København/Frederiksberg ekskl. udviklingsejendomme er fastholdt på et højt niveau og udgjorde ved årsskiftet 97 %. 

  • Velfungerende forretningsmodel: Selv i økonomiske udfordrende konjunkturer med rentestigninger har Jeudan en velfungerende forretningsmodel. Fokus for denne er ejendomsinvesteringer i København og på Frederiksberg, kvalificeret betjening og rådgivning af såvel eksisterende som nye kunder, gode og fleksible kontraktvilkår og en finansieringsstrategi med renteaftaler i minimum 7,5 år på 70-90 % af finansieringen, bestående af realkreditlån med lang løbetid.

Tore og Morten med pris foran varebil
Lynladestation i RingStedet med Clever og Jeudan

Det kører for elbilerne

I 2023 nåede Jeudan op på 83 % elbiler ud af den samlede bilflåde. En indsats, der blev hædret med en pris på årets messe for Bæredygtige Varebiler i Ejby. 2023 blev også året, hvor Jeudan og Clever etablerede en af Sjællands største offentlige lynladestationer, placeret ved Jeudans shoppingcenter RingStedet, der ligger lige op ad Vestmotorvejen.

Forsat fokus på kerneforretningen

For 2024 forventer Jeudan efter frasalg af et par ejendomme uden for fokusområdet en koncernomsætning på niveauet DKK 1,7 mia. (2023: DKK 1,7 mia.) og et resultat før finansielle omkostninger (EBIT) på niveauet DKK 1.050-1.150 mio. (2023: DKK 1.094 mio.).  Jeudan vil fortsætte den kundefokuserede strategi, kærligheden til København og den forsigtige finansieringsstrategi med renteaftaler på 70-90 % af gælden i gennemsnitligt min. 7,5 år.  

Tak for de første 125 år 

I 2023 havde Jeudan eksisteret i 125 år. Det hele startede i 1898, hvor håndværker Carl Udsen lagde Jeudans allerførste byggesten i Valby. I dag ejer og administrerer koncernen omkring 1 mio. kvadratmeter, hvoraf flere er fredede ejendomme. 

Kærligheden til København er som en rød tråd gennem hele forretningen. De store, klassiske bygninger, det smukke lysindfald og alle de snørklede og forunderlige detaljer, som fortæller om levet liv og gamle tider – og som Jeudans håndværkere nænsomt plejer og bevarer, så ejendommene altid emmer af både kvalitet og historie.  

Jeudans første ejendom i Valby 1898
Carl Udsen

Fra Valby til Bredgade

På det store billede fra 1902 toner Jeudans allerførste ejendom, Møllegården i Valby, frem bag træerne. Tre håndværkere var initiativtagere til byggeriet, hvoraf den ene var Carl Udsen. Nu mere end 100 år senere har Jeudan hovedsæde i Bredgade med mere end 600 ansatte.

Jeudan ejendom om sommeren

Ansvarlighed

Ansvarlighedsrapport 2023

I årets ansvarlighedsrapport kan du læse mere om Jeudans indsatser i 2023. Et år, hvor der var fuld fokus på forberedelserne til den nye EU-taksonomi, indsamling af kvalificeret data til energirådgivning og afrapportering, konvertering til elbiler, ansvarlige renoveringer, gode forhold til lærlinge og studerende og meget mere.