Gammel Strand 40

Gammel Strand 40

Du har sikkert besøgt Tivoli. Eller læst om Cavlingprisen. Du har måske også gået rundt om juletræet til Højt fra træets grønne top. Men hvad har de tre ting så til fælles? Jo. Mændene bag har alle boet i Gammel Strand 40.

Gammel Strand 40 blev opført i 1799-1801. Kvarteret er kendt for sine fiskerkoner, som indtil 1959 solgte fisk i gaden. Ejendommen har huset en række prominente personer.

En Gammel Strand. Med en lang historie...

Tivolis grundlægger Georg Carstensen boede fra 1843-1845 i Gammel Strand 40. Over hovedindgangen til ejendommen kan du se en mindeplatte til ære for ham.

Henrik Cavling boede i 1890 i en lejlighed i stueetagen. Dansk Journalistforbund dannede i 1944 Cavlingprisen til minde om forbundets stifter.

Peter Faber, manden bag Højt fra træets grønne top, boede fra 1850-1853 i ejendommen. Faber har også forfattet teksterne Sikken voldsom trængsel og alarm og Dengang jeg drog afsted.

Vi har en svaghed for hovedstadens finurlige historier. Og vi deler dem gerne med dig. Du kan læse mere om vores fredede og bevaringsværdige ejendomme her.

Danneskiold-Samsøes Allé 41

Danneskiold-Samsøes Allé 41

Den Kongelige Silkefabrik i Bredgade

Den Kongelige Silkefabrik i Bredgade

Søger du nyt kontor eller lager?

Søger du nyt kontor eller lager?

Jeudan service

Jeudan service