Frederiksgade 7

På Frederiksgade 7 findes en bygning med unik og særpræget udsigt. Bygningen har en flot historie og har bidraget til det København, som vi kender i dag. Læs her hvorfor.
Frederiksgade 7

Frederiksgade 7 har en unik og særpræget udsigt. Men kender du historien om, hvordan én bankmand genopbyggede Marmorkirken fra ruinerne - her spiller Frederiksgade 7 en afgørende rolle.

Ejendommen blev opført mellem 1875-1885 af arkitekt Ferdinand Meldahl. Meldahls arkitektoniske inspiration udspringer af det antikke Grækenland, Rom og den parisiske nyrokoko. Det kan blandt andet opleves i ejendommens portrum, som er veldekoreret med loftsmalerier og detaljerede udsmykninger.      

Der er noget majestætisk over Frederiksgade med Amalienborg i den ene ende - og som kronen på værket - Marmorkirken i den anden ende. Men byggeriet af Marmorkirken var tæt på ikke at blive realiseret. De første sten blev lagt i 1749, men kort efter kom Danmark i økonomisk uføre, og Struensee nedlagde byggeriet.

Se vores ledige lejemål på Frederiksgade 7 i København K.

En guddommelig udsigt

Bankmanden C.F Tietgen købte ruinen og genopbyggede Marmorkirken. Med hjælp fra arkitekt og professor Ferdinand Meldahl. Finansieringen til byggeprojektet kom fra de omkringliggende ejendomme, heriblandt Frederiksgade 7, som efterfølgende blev solgt til private købere.  

Vi har en svaghed for hovedstadens finurlige historier. Og vi deler dem gerne med dig. Du kan læse mere om vores fredede og bevaringsværdige ejendomme her

 

Tegneren i Tårnet

Tegneren i Tårnet

Den gode historie om København

Den gode historie om København

Søger du et nyt lejemål?

Søger du et nyt lejemål?

Ejendomsmarkedet i København

Ejendomsmarkedet i København
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch