Havnegade 23 i København

På Havnegade 21-27 ligger en række arkitektoniske perler med udsigt til Gammelholms kanaler, hvor historien er vævet helt ind i de moderne lejemål.

Historien om Havnegade

Havnegade ligger i kvarteret Gammelholm ud til Københavns Havn. Området hed tidligere Bremerholm og var hjemsted for orlogsværftet – et dansk skibsværft, som byggede og vedligeholdt skibe for Søværnet. Flåden begyndte omkring 1692 at bygge skibe på Nyholm, og skibsbyggeriet på Gammelholm blev over de næste 167 år udfaset.   

Ferdinand Meldahls fingeraftryk

Arkitekt Ferdinand Meldahl fik til opgave at planlægge, hvordan den nye bydel skulle opføres. Virker navnet Meldahl bekendt? Den driftige arkitekt har blandt andet været med til at opføre bygningerne omkring Søtorvet ved Dronning Louises Bro og færdiggørelsen af Marmorkirken ved Frederiksgade.

Fra 1861 frem mod 77 blev en helt ny bydel anlagt – med ni nye gader og et væld af store beboelsesejendomme. I tiden efter fik området etableret jernbanespor og i en årrække kunne rejsende sejle til både Sverige og Bornholm fra Havnegade.  

loftet i havnegade 21-27

En arkitektonisk perle  

Ejendommen er opført - som en af de første på Havnegade - af arkitekt Ferdinand Meldahl i 1865.

Et lille stykke Venedig i Havnegade

Meldahl fandt inspiration til facaden hos det venetianske palads Ca' Vendramin Calergi. Og det er ikke kun fronten, som gør ejendommen unik. Industrialiseringen medførte byggeteknikker, hvor det blev muligt at lave stålbjælker, som kunne bruges til konstruktionen af byens pakhuse og ejendomme. Og faktisk er ejendommen én af de første, som fik centralvarme i København.  

Havnegade 23 er i dag et monument i dansk arkitekturhistorie. Byggestilen er nemlig et af de første eksempler på stilarten international historicisme i Danmark. Og netop Meldahl regnes som foregangsmand for denne stil.

Adressen har tidligere været hjemsted for flådens navigationsuddannelse. Derfor kaldes ejendommen også for Navigationsskolen. Går du en tur langs Havnegade, kan du se, hvor unik byggestilen er for Københavns havnefront.

Vil du vide mere om mulighederne på Havnegade?

Se de forskellige lejemål ved at klikke på de forskellige lejemål herunder

1.450 kvm. - Havnegade 27

1.480 kvm. - Havnegade 25

1.654 kvm. - Havnegade 23

2.930 kvm. - Havnegade 25-27

3.134 kvm. - Havnegade 23-25

4.584 kvm. - Havnegade 23-27

 

Skal vi tage en snak om mulighederne?

Så udfyld formularen til højre og lad os ringe dig op.

Kontakt os

Telefonnummer
Evt. dato du vil ringes op
Skriv en besked
Jeg samtykker til, at Jeudan A/S og Jeudan Projekt & Service A/S må kontakte mig via e-mail og telefon med tilbud og information om lejemål og dertilhørende services, herunder rengøring, håndværkerydelser, ombygning, planteservice og parkering. Mit samtykke kan til enhver tid tilbagekaldes ved at sende en mail til salg@jeudan.dk.

Kilder:

Lauring, K. (2006). Københavns Havn 1840-1940: Som fotograferne så den. København, Danmark: Gyldendals Fagbogsredaktion

Havnegade 23-27 / Tordenskjoldsgade 34-34a. (2019, april 30). Set på:
http://www.indenforvoldene.dk/havnegade-23-27-tordenskjoldsgade-34-34a

arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch