Gå til hovedindhold

Ejendomshistorie

Den Kongelige Silkefabrik i Bredgade 34

Port til bredgade 34 i københavn k

På Bredgade 34 i København K lå Den Kongelige Silkefabrik. Man kan sige ejendommen er gjort af det rigtige stof. Og selvom ejendommen næsten er nabo til dronningen - så har den et kongeligt udtryk.

Den røde tråd i Bredgade

Bredgade 34 blev opført i perioden 1753-1756. Muligvis af Nicolai Eigtved, som var hovedarkitekt bag Frederiksstaden. Ejendommen skulle placeres centralt i Frederiksstaden. Som et samlingspunkt for kontorer, spinderi og produktion af silke for Den Kongelige Silkefabrik. Forhuset fungerede som hovedsæde og bolig for direktørerne, mens den egentlige produktion af silke lå i ejendommens baghus.

Port til bredgade 34 i københavn k
Port til bredgade 34 i københavn k

Midt i Bredgade. Tæt på Marmorkirken

Side og side med rækken af herskabelige ejendomme i Bredgade midt i Frederiksstaden ligger Bredgade 34. Den tidligere silkefabrik er tilbageført i sit oprindelige udryk.

Silkefabrikken blev oprindeligt opført sammen med nr. 36, men i forbindelse med en etageforhøjelse i 1832 adskilte man bygningerne. Facaden på Bredgade 34 har i sin levetid gennemgået en række ændringer. Selvom ejendommen fungerede som silkefabrik - er den i dag ikke vævende i sit udtryk. Facaden blev nemlig tilbageført til sit oprindelige udtryk i 1950.

loft i jeudans ejendom på havnegade

Ejendomshistorier

Jeudans ejendomme i København

Kunne du tænke dig at blive klogere på historien bag nogle af Københavns ejendomme?

udlejningsejendom på store strandstræde i københavn k

Ejendomme

Hvilken historie skal du eller din virksomhed bygge videre på?

Find dit drømmekontor, butikslejemål eller nye hjem hos os. Udfyld dine søgekriterier og find dit næste lejemål. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for råd og vejledning til at finde dit næste lejemål.