Overgaden oven Vandet 8

På charmerende Christianshavn finder du Overgade oven Vandet 8, som ligger i det hyggeligt smørhul i København. Læs mere om ejendommen på Christianshavn og dens historie herunder.
Overgaden oven Vandet 8

Overgaden oven Vandet 8 ligger med udsigt ud over Christianshavns Kanal. I det hyggelige smørhul mellem det historiske Christianshavn – og det moderne København. Men faktisk stammer inspirationen til gaden fra et andet land. Kan du gætte hvilket?

Ejendommen blev opført i 1786 og bestod oprindeligt af en kvadratisk hovedbygning og et porthus i den halve dybde ud mod kanalen. Og selvom ejendommen har soklen solidt plantet i jorden – har den alligevel fulgt med strømmen. Under en ombygning i 1909-10 blev porthuset nedlagt, og den nuværende hovedindgang blev opført.

I 1980’erne blev bygningen istandsat fra kælder til kvist. Bogstaveligt talt. Kvistene blev fornyet, og kælderens butiksvinduer blev torammede.   

Over, under og rundt om gaden

Bydelen Christianshavn er opkaldt efter Christian den fjerde. Området er anlagt med seks gader på langs - og fire gader på tværs med en midterkanal. Kongen ville med inspiration fra Holland skabe en overby og en nederby. Gadenavnet er en fordanskning af det tyske ord Ufergade, som betyder bred- eller kajgade.         

Er du også vild med Københavns fantastiske fortællinger? Så kan du læse flere her

Gammel Strand 40

Gammel Strand 40

Danneskiold-Samsøes Allé 41

Danneskiold-Samsøes Allé 41

Bernstorffs Palæ på Bredgade 42

Bernstorffs Palæ på Bredgade 42

Hofsnedkerens Gård

Hofsnedkerens Gård
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch