Store Kongensgade 68

Store Kongensgade 68 var det første private rokokopalæ i København og har en helt unik placering i hjertet af København. Men hvad kendetegner egentlig et rokokopalæ?
Store Kongensgade 68

På Store Kongensgade 68 ligger et helt særligt rokokopalæ – som havde en fornem beboer. Og selvom rokokostilen kun blomstrede i 40 år, er stilen i dag rodfæstet i mange af Frederiksstadens ejendomme.   

Ejendommen blev opført i 1745-46 for Grev Ferdinand Anton Danneskiold-Laurvig. Greven ejede allerede Gyldenløves Lille Palæ i Bredgade. Han forbandt derfor de to ejendomme gennem et fælles haveanlæg, som i dag kaldes for Grev Danneskiold-Laurvigs Baggård.    

Grev Danneskiold-Laurvig var en driftig herre med mange jern i ilden. Fra ejendommens stueetage solgte han kakkelovne og andre produkter fra sit jernværk i Norge – derfor kaldes ejendommen for Jernmagasinet.

Se Jeudans ledige ejendomme

Første private rokokopalæ i København

Ejendommen var det første private rokokopalæ i hovedstaden. Palæet er opført efter rokokoprincipperne om symmetriske linjer, lyse farver og enkle facader.

Du kan læse flere ejendommelige historier om København her

Danneskiold-Samsøes Allé 41

Danneskiold-Samsøes Allé 41

Den Kongelige Silkefabrik i Bredgade

Den Kongelige Silkefabrik i Bredgade

Søger du et nyt lejemål?

Søger du et nyt lejemål?

Ejendommelige historier

Ejendommelige historier
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch