Gå til hovedindhold

Kork- og vægplader

Korkplader og søuld: En naturlig ro på kontoret

billedet er af søuld og skal ændres til kork billede

I naturen finder du ro. Det kender vi vist alle. At nyde den stille vind i træerne, eller stemningen ved havets rolige bevægelser. Naturen og dens materialer har med andre ord en række fordele, når det kommer til ro - også når det kommer til akustikken på kontoret.

I vores showroom i Bredgade 45 samarbejder vi med en række leverandører, som arbejder med naturens materialer og med bæredygtige teknikker skaber stilrene, akustikregulerende designløsninger til vores kunder. Få her et indblik i nogle af løsningerne, som vi tilbyder vores kunder.

Kork, der lyder godt i dine ører

Du kan fx i vores showroom se eksempler på kork-materialer, som Jeudan også har anvendt i forbindelse med renoveringen af ejendommen på Bredgade 40. Kork er et materiale, der effektivt absorberer lyd og mindsker genklang og støj. Med korkplader kan du enten vælge at dække dine lokaler – kontoret eller mødelokaler – med kork fra væg til loft. Eller blot designe dine lokaler med enkelte flotte akustikregulerende korkplader. 

mødelokale med korkplader på væggen

Suger både lyd og CO2

Jeudan samarbejder med Havnens Hænder, som udelukkende arbejder med materialer, som er biobaserede og bidrager til et sundt indeklima uden skadelige kemikalier.

Kork er den ydre bark af korkegetræet. Den har en lukket cellestruktur, som gør, at materialet er let, antistatisk, lufttæt, vandtæt, modstandsdygtig over for syrer, brændstoffer og olier og kan ikke rådne. Hvert år absorberer korkegeskovene helt op til 14 millioner tons CO2. Med respekt for korkegeskovene høstes korken bæredygtigt af specialiserede fagfolk ved håndkraft og uden at beskadige stammen. Dette gør det muligt for træet at vokse endnu et lag af ydre bark.

Kork er et materiale, der effektivt absorberer lyd og mindsker genklang og støj.

søuld på væggen i et kontorlokale
søuld på vægplade til at forbedre akustikken

Ålegræs på kontoret

Historien om brugen af ålegræs i byggeri går helt tilbage til 1600-tallet, hvor nybyggerne på Læsø tækkede tag til deres huse med ålegræs. Nu 500 år senere, lukker det ned for støjen i de moderne kontorer i form af Søulds stilrene produkter.

Fra hav til kontor

Søuld, der benytter ålegræs til sine akustikprodukter er også at finde blandt de akustikregulerende løsninger, vi tilbyder vores kunder. Ålegræs er en plante, der vokser på sandet bund i kystnære vande. Ålegræs kaldes også bændeltang, selvom det rent faktisk ikke er en tangplante, men en blomsterplante. Planten består af en grenet jordstængel, hvorfra smalle, grønne blade vokser op i vandet.

Ålegræs er med andre ord en naturfiber fra havet, der med sit naturlige saltindhold og CO2-bindende egenskaber har adskillige iboende kvaliteter som et moderne byggemateriale blandt andet til lydregulering.

Søuld har som nogle af de første lykkedes med at lave et CO2-negativt byggemateriale, der kombinerer høj akustisk ydeevne, sikkerhed og holdbarhed med bæredygtighed og moderne æstetik, til anvendelse på både loft og væg.

Historien om brugen af ålegræs i byggeri går helt tilbage til 1600-tallet, hvor nybyggerne på Læsø tækkede tag til deres huse med ålegræs. Nu 500 år senere, lukker det ned for støjen i de moderne kontorer i form af Søulds stilrene produkter.

PR-foto: Søuld

ålegræs fra søuld

Få inspiration til akustikløsninger i vores showroom

I Jeudans showroom lytter, tegner og regner vi på vores kunders lejemålsdrømme, så du kan få lige netop de rammer, som matcher dine ønsker og ambitioner. Vi har stor erfaring i at bygge dine behov og drømme ind i vores lejemåls historiske hjerter. Og netop mødet mellem drømme og lejemål giver oftere højere til loftet. Som kunde i Jeudan inviteres du indenfor i en inspirerende verden og til gratis dialog og et realitetstjek på dine muligheder.

Også dem du ikke selv kan tænke dig til. Book et møde til en uforpligtende snak i vores showroom, hvor vi sammen kan se på dine behov og drømme for dit lejemål.

Vil du høre om de flotte akustikløsninger?

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig, med at få en naturlig ro på kontoret.

Kontakt vores salgsafdeling direkte på

7010 6070
rikke og jacob fra salg i jeudan
håndværker i jeudan i uniform

Services

Bliv serviceret fra kælder til kvist 

Faktisk behøver du ikke bekymre dig om ret meget andet end at drive din virksomhed. Læs mere om alle de services, som du har adgang til som kunde i Jeudan. 

indretning i et jeudan lejemål

Rådgivning

Er du allerede kunde i Jeudan?

Der er mange fordele ved at være kunde i Jeudan. Dem kan du læse mere om. Find også svarene på de oftest stillede spørgsmål og læs om, hvordan vi gør det nemt for dig at drive virksomhed.