Gå til hovedindhold

Guide

Kontorindretning - få 5 gode råd

Skal du indrette kontor? Vi guider dig om 5 opmærksomhedspunkter, der kan hjælpe dig med indretningen af de nye kontorlokaler.

indretning i et jeudan kontorlejemål

Der er flere ting, du skal være opmærksom på og overveje, før du vælger dine nye kontorlokaler, og før du indretter dem. Lad os tage dig igennem de 5 vigtigste punkter om din kontorindretning.

1: Læg vægt på kontorets omgivelser

Omgivelserne er en af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du skal finde nye kontorlokaler. De helt rette omgivelser bidrager nemlig til arbejdsglæde og øger tilfredsheden blandt medarbejderne, hvilket kan bidrage til højere arbejdseffektivitet.

For at skabe de helt rigtige omgivelser for både dig og dine kollegaer, er der nogle ting, du bør have med i overvejelserne, når du er på udkig efter nye kontorlokaler.

Du skal blandt andet være opmærksom på at dine medarbejdere kan blive påvirket af den fysiske kontorplads. Herunder arbejdspladsens generelle stil, plads pr. medarbejder og støjforhold. Derudover spiller indeklimaet en væsentlig rolle.

2: Storrumskontor eller ikke?

Den generelle tilfredshed med arbejdspladsens fysiske rammer har en betydelig indflydelse på den overordnede tilfredshed på arbejdet. Skal du vælge storrumskontor eller ikke?

Storrumskontorer er til dig, der driver en virksomhed, hvor samarbejde på tværs mellem medarbejderne er en vigtig del af hverdagen. De giver nemlig dig og dine medarbejdere langt større mulighed for vidensdeling på tværs af arbejdsområder og fagligheder.

Desuden har du mulighed for at tilpasse din kontorindretning – alt efter behov. Her kan du med fordel være med til at øge trivslen blandt medarbejder, samt styrke de sociale relationer på arbejdspladsen. Læs mere om vores Design og indretningsservice, for at få gode input til hvordan at et storrumskontor kan fungere i praksis. 

3: Støj på arbejdspladsen

Hvis du vælger et storrumskontor, er det vigtigt at tage højde for mulig støj. Støj kan være generende for mange, da det kan gå ud over koncentrationen og resultatet af ens arbejde. Storrumskontorer giver mulighed for fleksibilitet i din kontorindretning, der kan tilpasses efter den enkelte medarbejders behov. Her kan du let placere dit inventar og indrette arbejdsstationer, der passer til din type virksomhed.

Vær derfor opmærksom på hvordan du indretter dine nye kontorlokaler, så støjniveauet ikke bliver en hindring for arbejdet og trivslen blandt medarbejderne. Det er vigtigt at have rumfordeling med i overvejelserne, når du skal vælge nye kontoromgivelser til dig og dine medarbejdere.

4: Temperatur og indeklima på kontoret

Det er vigtigt at have en behagelig temperatur på kontoret gennem hele arbejdsdagen. Et dårligt indeklima med for høje eller for lave temperaturer, er ikke kun ubehageligt. Det går også ud over produktiviteten, hvis temperaturen er for høj om sommeren eller for lav i de kolde måneder.

Sørg for, at de nye kontorlokaler er udstyret med klimaanlæg og sollys, der kan sikre et godt indeklima.

Temperaturen på en stillesiddende arbejdsplads bør ligge mellem 20 og 22°C.  Er temperaturen over, kan det medføre utilpashed og hovedpine blandt medarbejderne. Hvis der derimod er for koldt på dit nye kontor, kan det resultere i muskelsmerter eller stivhed i dine led.

Oplever du, at dine medarbejdere er overfølsomme overfor træk, skal du ikke være nervøs. I storrumskontorer kan du med fordel afskærme eller indrette arbejdspladsen efter den enkeltes medarbejders behov.

5: Planter på kontoret

For at opnå det bedst mulige indeklima, kan du med fordel have kontorplanter med overvejelserne ved kontorindretning. Vidste du, at en undersøgelse viser, at planter er med til at mindske sygefravær blandt medarbejdere? Og at planter er med til at bidrage til bedre trivsel på arbejdspladsen?

kontorplanter på kontorlejemål i pilestræde i københavn

Kontorplanter er nemlig med til at neutralisere giftstoffer, da de omdanner luftens CO2 til ilt. Desuden skaber de en højere luftfugtighed, hvilket vil forbedre kontorets indeklima. En plantevæg kan med fordel samtidig reducere støjniveauet i storrumskontoret. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på vores planteservice til dig og din virksomhed.

Har du brug for hjælp til kontorindretningen?

Lad os vejlede dig, så du får det mest optimale ud af dine kontorkvadratmeter. Vi kender dit lejemål, og vi står klar til at hjælpe dig med design og indretning.

Ring til os direkte på

7010 6070
to ansatte i jeudans designafdeling
design elementer i jeudans showroom i bredgade

Services

Lad os tegne og regne på dine nye rammer

Når du flytter ind hos Jeudan, tilbyder vi dig hjælp til din indretning og materialevalg, så du får rum, der passer til dine drømme og behov. Hvis du har drømmen, bygger vi virkeligheden.

kontorlejemål på østerbro i københavn ø

Kontor

Gode rammer giver rum til gode ideer

Se om vi har dit næste kontorlejemål hos Jeudan. Eller opret en søgeagent med dine kriterier for dit lejemål, så tager vi kontakt til dig, når vi finder et match.