Gå til hovedindhold

Guide

Forsatsvindue - stop træk fra vinduet

forsatsvindue

Sådan stopper du træk fra dine forsatsvinduer

Trækker det fra dine forsatsvinduer, selvom de er lukkede? Så se med her og få tips og tricks til, hvordan du selv kan tætne dine forsatsvinduer.

Det er rart og nødvendigt at holde varmen hele året rundt, især når de kolde vintermåneder melder deres ankomst. Der er heller ingen grund til at skifte hele vinduet, hvis du selv kan løse problemet med dine forsatsvinduer.

…Og det heldigvis nemt at tætne forsatsvinduerne selv. Det kræver kun en skruetrækker og et vrid med din tommel- og pegefinger.

I videoen demonstrerer Kasper let og enkelt, hvordan du på ingen tid selv kan tætne dine forsatsvinduer.

Herunder kan du læse om nogle af de mange fordele ved at bruge en halv time på at ”gå dine forsatsvinduer efter i sprækkerne”.

Mindsk trækket fra dine forsatsvinduer og skab samtidig et bedre indeklima

Når du tætner dine forsatsvinduer, mindsker du energispild

Når du tætner dine forsatsvinduer, mindsker du samtidig mængden af varme, som siver ud af sprækkerne, og det vil du kunne mærke på din krop – og se på din varmeregning.

Utætte vinduer er én af de største energisyndere i en husholdning. Det er ikke billigt at varme et hus eller en lejlighed op – og slet ikke, hvis du lukker varmen ud med det samme igen.

Ved at gå dine forsatsvinduer efter og stramme til, hvor det kræves, kan du altså mindske den energi, du skal bruge på at varme din bolig op, og det vil kunne ses på din energiregning.  

Det er på den måde rigtig godt givet ud at bruge en halv time på at gå dine vinduer igennem og kan på sigt spare dig mange penge.

Tætte forsatsvinduer giver et bedre indeklima

Mindsk trækket fra dine forsatsvinduer og skab samtidig et bedre indeklima, idet du opnår en mere jævn temperatur fordelt i din bolig.

Oplever du for eksempel, at der er træk i dit soveværelse i løbet af en kold vinternat, eller at der er steder i din bolig, der er væsentligt koldere eller varmere end andre steder?

Det er typiske tegn på, at dine forsatsvinduer trænger til en kærlig hånd og en ordentlig efterspænding.

På den måde gør du både dig selv, din økonomi og miljøet en tjeneste, når du spænder dine vinduer efter.

Hvor du lukker varmen ud, inviterer du støjen indenfor

Tætte vinduer = mindre støj udefra

Det er ikke kun varmeregningen, du mindsker, når du tætner dine forsatsvinduer – du skruer samtidig ned for udefrakommende støj.

Bor du i et byområde, ved du helt sikkert, hvor stor betydning det har for udefrakommende støj blot at have et vindue stående på klem. Hvad du måske ikke ved er, at utætte vinduer også lukker overraskende meget støj ind, som du ellers ville kunne holde ude med tætte vinduer. 

Hvor du lukker varmen ud, inviterer du støjen indenfor. Derfor vil du også opleve, at du mindsker den udefrakommende støj ved at tætne dine forsatsvinduer. Hvilket kan være rart, hvis man er bosiddende i storbyen.

Det er altså på alle måder win-win at tætne sine forsatsvinduer – og så er det meget let og ligetil at gøre på egen hånd.

Flere husmorråd og handyman tips?

Én ting er at kunne holde på varmen, men hvad gør du, når du ikke kan få varme i din radiator, efter den har været inaktiv en hel sommer?

Det er typisk tegn på, at ventilen skal motioneres og/eller at din radiator skal udluftes – og det er heldigvis heller ikke særlig kompliceret. Læs vores gode råd forneden. God arbejdslyst!

radiator i et lejemål i københavn k

Guide

Sådan udlufter du din radiator

Bliver din radiator ikke ordentlig varm? Siger den rislende lyde eller forbliver kold, selvom du har skruet helt op for varmen? Det kan være tegn på, at ventilen trænger til at blive motioneret, og at overskydende luft skal lukkes ud. Heldigvis kan problemet nemt fikses.

tilkalket vandhane i et kontorlejemål i københavn k

Guide

Afkalkning af vandhane

Vandet i Danmark er fyldt med kalk, og det sætter sine spor på vandhanen, som langsomt kalker til, hvis ikke den bliver rengjort i ny og næ. Få vores gode råd, så vandhanen holdes kalkfri hele året.

indretning i et jeudan lejemål

Rådgivning

Er du allerede kunde i Jeudan?

Der er mange fordele ved at være kunde i Jeudan. Dem kan du læse mere om. Find også svarene på de oftest stillede spørgsmål og læs om, hvordan vi gør det nemt for dig at drive virksomhed.