Gå til hovedindhold

Guide

Udluftning af radiator

Bliver din radiator ikke ordentlig varm? Siger den rislende lyde eller forbliver kold, selvom du har skruet helt op for varmen? Det kan være tegn på, at ventilen trænger til at blive motioneret, og at radiatoren skal udluftes. Heldigvis kan problemet nemt fikses.

radiator i et lejemål i københavn k

Gode råd til luft i radiator

Rigtig mange oplever problemer med at få varme i deres radiator, når efteråret kommer. Det skyldes ofte, at radiatoren har været slukket hen over sommeren.

Hvis du ikke kan få ordentlig varme i din radiator, trænger ventilen måske til at blive motioneret. Start med at demontere termostaten. Værktøjet kan være forskelligt - en papegøjetang, unbrakonøgle eller måske en skruetrækker.

Sidder ventilen fast? Så kan du prøve at trykke på stiften stille og roligt flere gange. Den skal selv bevæge sig frem, når du har trykket den ind. Herefter kan du sætte termostaten på og spænde den fast igen.

Problemet er heldigvis nemt at fikse selv. Alt hvad du behøver er vilje, en papegøjetang og en klud.

Har du luft i din radiator?

Der kan også være tale om et andet, meget velkendt problem – nemlig luft i radiatoren. Symptomerne på luft i din radiator er ofte rislelyde. Problemet er heldigvis nemt at fikse selv. Alt hvad du behøver er vilje, en papegøjetang og en klud.

Udluftning af radiator: Sådan gør du:

For at lukke luften ud af din radiator, skal du først finde udluftningsventilen. Derefter tager du en nøgle, der passer til luftskruen. Når du har fundet det rette værktøj, skal du blot følge følgende steps:

  1. Brug en klud. Når du åbner/løsner ventilen, kan vandet nemlig godt løbe lidt - og vandet i en radiator er sort og beskidt.

  2. Væbn dig med lidt tålmodighed - der kan godt gå lidt tid, før alt luft kommer ud.

  3. Når luften er kommet ud, skal du huske at spænde ventilen godt til igen, så radiatoren ikke står og drypper.


Et godt råd er også efterfølgende at åbne for alle radiatorer i lejemålet, så alle er i brug og ikke kun en eller to radiatorer. Den bedste økonomi er nemlig, når alle radiatorer er i brug.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har mistanke om at din radiator skal udluftes, er det en god idé at kontakte din servicemedarbejder. Du er altid velkommen til at ringe til vores servicecenter på 7010 6070. I første omgang kan du prøve at løse problemet på den måde, det er forklaret på denne side.

Hvis det ikke hjælper, kan der være luftlommer i installationen på en af de andre etager i ejendommen, og det kan være et større projekt at finde ud af, hvor luftlommen kommer fra. 

forsatsvindue i københavn k

Guide

Stop træk fra dine forsatsvinduer

Trækker det fra dine forsatsvinduer, selvom de er lukkede? Så se med her og få tips og tricks til, hvordan du selv kan tætne dine forsatsvinduer.

håndværker i jeudan

Services

Håndværkerservice

En schweizerkniv klarer en vifte af opgaver i en håndevending. Det samme gør vores håndværker: En højt kvalificeret højre hånd, som kan hjælpe med alle opgaver - fra de autorisationskrævende til de ikke autorisationskrævende. Fra ophængning af billeder og samling af møbler til maling af vægge og tilslutning af el.  Kontakt os og lad os hjælpe dig med at få de sidste detaljer på plads.