Gå til hovedindhold

Ofelia Plads

Fra Kvæsthusbro til Københavns kulturelle knudepunkt.

En sommerdag på Ofelia Plads i København K

I Jeudan vil vi gerne bidrage til at gøre København til en mere attraktiv hovedstad – til glæde for både borgere og byens besøgende. Derfor involverer vi os også jævnligt i aktiviteter, der er med til at stimulere byens liv og skabe plads og indbydende omgivelser.

Både fordi vi mener, det er vores samfundsansvar at sikre hovedstadens fortsatte udvikling, men også fordi vi slet ikke kan lade være.

Netop derfor har vi bidraget til etableringen af byrummet Ofelia Plads ved Skuespilhuset i København i partnerskab med Kulturministeriet, Det Kongelige Teater og Realdania.

Pladsen er drevet af et unikt offentligt-privat samarbejde mellem Jeudan og Det Kongelige Teater. Med inspiration i det prisvindende, privatdrevne byrum Bryant Park i New York har vi etableret Foreningen Ofelia Plads, der har til formål at fremme bylivet i området omkring molen med uforglemmelige oplevelser. Overskuddet fra pladsens kommercielle aktiviteter går til udvikling og afholdelse af gratis kulturoplevelser under åben himmel. Hvert år kan besøgende derfor glæde sig til opleve koncertrækken Klassisk på Kyssetrappen, Sankt Hans, jazzkoncerter samt kunstværker og lysinstallationer.

Læs mere om historien bag Ofelia Plads.

klassisk på kyssetrappen koncert på ofelia plads

Uforglemmelige oplevelser imellem himmel og hav

Pladsen, der er placeret midt imellem himmel og hav på den gamle Kvæsthusbro i Københavns havn, var helt frem til årtusindeskiftet et trafikalt knudepunkt for passagerskibe til og fra destinationer som Aalborg, Århus, Bornholm og Oslo. I 2016 – efter en seks år lang ombygning, der blandt andet også involverede et underjordisk parkeringsanlæg samt skybrudssikring af området  – genåbnede pladsen, og København fik et nyt, unikt byrum i hjertet af hovedstaden.

fodboldkamp under em 2021 vises på storskærm på ofelia plads

Ofelia Plads

Fodbold med udsigt til himmel og hav

I sommeren 2021 kom EM i fodbold til Ofelia Plads, og den gamle Kvæsthusmole ved Københavns Havn blev omdannet til en stor fan- og eventzone under hele sommerens EM-slutrunde.

Med sine 13.000 kvadratmeter, smukke placering ved vandet og højt til loftet er der mulighed for at skabe et væld af store og små arrangementer og oplevelser. Pladsen kan forvandles til alt fra koncertsal og udstillingsrum over dansearena, urban-lounge og gourmetmekka til at danne ramme for spektakulære, kommercielle begivenheder og privatevents. I den seneste årrække har Ofelia Plads blandt andet været ramme for EM i fodbold, sandskulptur-festivaler, koncerter, opera, ballet, Cph. Design Week og meget mere.

bil kører op fra jeudans parkeringshus på sankt annæ plads

Parkering

Brug for en plads til din bil?

Kommer du til Ofelia Plads i bil, har du mulighed for at parkere i Jeudans parkeringsanlæg under pladsen.

Skal dit næste arrangement være på Ofelia Plads?

Giv dine gæster, kunder eller medarbejdere en helt særlig oplevelse ved den københavnske havnefront – lej Ofelia Plads til dit næste event.

For yderligere information om leje af pladsen er du velkommen til at kontakte til Foreningen Ofelia Plads.

Vi glæder os til at byde dig udenfor på Ofelia Plads.