Antonigade 9

På Antonigade 9 ligger en arkitektonisk perle, som tidligere var genstand for stor benovelse blandt byens borgere. Nogle kaldte sågar ejendommen for ”Slottet i Antonistræde”. Læs historien om Antonigade.
Jeudans lejemål på Antonigade 9 i København

På Antonigade 9 ligger en arkitektonisk perle, som tidligere var genstand for stor benovelse blandt byens borgere. Nogle kaldte sågar ejendommen for ”Slottet i Antonistræde”.

Antonigade har rødder tilbage til 1400-tallet. I et skøde fra 1419 nævnes gaden første gang som Pouelsstræde. Gaden er siden blevet kaldt både Lille Pilestræde, Børstenbindergaden, Antonistræde og Antonigade.

Ejendommen blev opført i 1766 af arkitekt og lærer Hans Næss. Han købte sammen med tømrermester Jens Suhr to små huse med dertilhørende haveanlæg. Husene blev revet ned – nu ville de to herrer forandre gadens udtryk.

Slottet i Antonigade

Næss og Suhr opførte i stedet et fire etagers veldekoreret hus, som adskilte sig i forhold til resten af gadens små bindingsværkshuse. Antonigade 9 blev derfor i folkemunde kaldt ”Slottet i Antonistræde”.

Du kan læse flere gode historier om ejendomme i København her.

Antonigade 3

Antonigade 3

Kender du historien om Søtorvet?

Kender du historien om Søtorvet?

Den Kongelige Silkefabrik i Bredgade

Den Kongelige Silkefabrik i Bredgade

Den gode historie om København

Den gode historie om København
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch