Den Kongelige Silkefabrik i Bredgade

Bredgade 34 i København - Den Kongelige Silkefabrik

På Bredgade 34 lå Den Kongelig Silkefabrik. Man kan sige ejendommen er gjort af det rigtige stof. Og selvom ejendommen næsten er nabo til dronningen - så har den et kongeligt udtryk.

Bredgade 34 blev opført i perioden 1753-1756. Muligvis af Nicolai Eigtved, som var hovedarkitekt bag Frederiksstaden. 

Den røde tråd i Bredgade

Ejendommen skulle placeres centralt i Frederiksstaden. Som et samlingspunkt for kontorer, spinderi og produktion af silke for Den Kongelige Silkefabrik. Forhuset fungerede som hovedsæde og bolig for direktørerne, mens den egentlige produktion af silke lå i ejendommens baghus.

Silkefabrikken blev oprindeligt opført sammen med nr. 36, men i forbindelse med en etageforhøjelse i 1832 adskilte man bygningerne. Facaden på Bredgade 34 har i sin levetid gennemgået en række ændringer. Selvom ejendommen fungerede som silkefabrik - er den i dag ikke vævende i sit udtryk. Facaden blev nemlig tilbageført til sit oprindelige udtryk i 1950.

Vi er vilde med de københavnske ejendommes historier. Har du det på samme måde, kan du læse flere historier om Københavns ejendomme her.

Danmarks første hospital i Amaliegade

Danmarks første hospital i Amaliegade

Sankt Annæ Plads 13

Sankt Annæ Plads 13
arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch