Ofelia Plads

Et byrum midt imellem himmel og hav - med København som kulisse.

Jeudan ønsker at bidrage til et attraktivt og levende byliv, og har derfor stiftet Foreningen Ofelia Plads i samarbejde med Kulturministeriet ved Det Kongelige Teater. Vores primære formål er at fremme og understøtte bylivet gennem aktiviteter, drift og udvikling på pladsen.

Fundamentet for samarbejdet bygger på de to partneres fælles ønske om at skabe uforglemmelige oplevelser i enestående omgivelser – til glæde byen og dens besøgende. 

Pladsen er placeret i hjertet af hovedstaden, midt imellem himmel og hav på den gamle Kvæsthusbro i Københavns havnebassin. Pladsen har Skuespilhuset som nabo, og besøgende kan nyde frit udsyn til både Operaen og Amalienborg.

Oplevelser under åben himmel

Med sine 13.000 kvadratmeter og højt til loftet er der mulighed for at få en imponerende vifte af oplevelser. Pladsen kan forvandles til alt fra koncertsal til udstillingsrum, fra dansearena til urban lounge, eller fra gourmetmekka til at danne rammen om spektakulære kommercielle begivenheder. Eller du kan nyde en stille gåtur omkranset af byens pulserende liv.

Følg med i dette års program her: www.ofeliaplads.dk.

Kommer du i bil, har du mulighed for at parkere i vores parkeringsanlæg under Ofelia Plads.

Mad og drikke 

Cafe Luftkastellet byder på fristende forfriskninger samt mad fra foodtrucks, som kan nydes i cafeens loungeområder eller på havnekajens første parket. Luftkastellet holder åben hver dag henover sommeren.

Læs mere her for nærmere info samt åbningstider

Lad Ofelia Plads danne rammer for dit næste arrangement?

Foreningen Ofelia Plads har åbnet op for at leje Ofelia Plads ud til private arrangementer et begrænset antal gange om året. Du får her muligheden for at give dine gæster, kunder eller medarbejdere en helt særlig oplevelse ved den københavnske havnefront. Har du spørgsmål til leje af pladsen, så kontakt Foreningen Ofelia Plads på info@ofeliaplads.dk

Vi glæder os til at byde dig velkommen udenfor på Ofelia Plads.

Historien om Ofelia Plads

Oprindeligt var Kvæsthusbroen et travlt trafikknudepunkt i København. Her lagde passagerskibe til og fra mod destinationer som Aalborg, Aarhus, Bornholm og Oslo. Broen blev anlagt i årerne 1848 – 1850, og fik navn efter det kvæsthus (sygehus), som lå på Sankt Annæ Plads 30. Ved årtusindeskiftet sejlede det sidste passagerskib til Nordhavn, og nye planer for Kvæsthusbroen fik vind i sejlene.

I 2002 vandt Lundgaard & Tranberg Arkitekter Kulturministeriets arkitektkonkurrence med deres oplæg til et nyt Skuespilhus, der lå side om side med, hvad der kunne blive, en stor eventplads for på denne måde at skabe et sammenhængende byrum i hjertet af København.

Skuespilhuset stod færdig i 2008, men eventpladsen manglede stadig. Det gav Realdania anledning til at donere et trecifret millionbeløb, som muliggjorde opførelsen af et parkeringsanlæg under Kvæsthusbroen samt en eventplads ovenpå. Begge dele tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Under projekteringen fra 2010 til 2012 fik Det Kongelige Teater i samarbejde med Jeudan til opgave at teste området af under navnet Ofelia Beach. Det betød masser af gratis events som VM på storskærm, sandskulpturfestivaler, koncerter, ballet, Cph. Design Week og meget mere. Der blev testet og festet frem til 2013, hvor byggeriet af Ofelia Plads gik i gang. 29. juni 2016 stod pladsen klar, og vi kunne byde velkommen udenfor på Ofelia Plads – med plads til alle.)

Facts om Ofelia Plads:

1850 – Kajpladsen bliver anlagt og får navnet Kvæsthusbroen   

1878 – Kvæsthusbroen bliver udskiftet fra en træbro til en rigtig molekonstruktion

1939 – Molen får det udseende, den havde, indtil Oslobådene blev flyttet til Frihavnen

2014 – Første spadestik bliver taget til en ny Kvæsthusmole med dertilhørende underjordisk p-anlæg

2016 – Åbning af Ofelia Plads og p-anlægget

arrow-downcheckmarkclose-mobilclosefilterlistlookformapminusparking-jeudanparkingparkinghouse-jeudanparkinghouseplussearch