Gå til hovedindhold

Om Jeudan

Ejerskab & fonde

Jeudan ejerskab består primært af solide danske fonde, herunder William Demant Fonden og Augustinus Fonden, der deltager aktivt i den langsigtede udvikling af Jeudan.

Publikum til stede på Ofelia Plads til Klassisk på Kyssetrappen

Smukke, klassiske ejendomme med indbygget samfundssind

Lad os først få det helt formelle på plads: Jeudan er et børsnoteret aktieselskab. Gennem vores kerneforretning med at bevare og vedligeholde vores ejendomsportefølje bedst muligt, arbejder vi for at sikre vores aktionærer et godt afkast af deres investeringer.

I slutningen af 2021 havde Jeudan i alt ca. 3.900 navnenoterede aktionærer, som tilsammen ejede godt 99 % af aktiekapitalen. Jeudans største aktionærer er de to danske, fondsejede selskaber William Demant Invest A/S, som ejer 42,0 % af aktiekapitalen og Chr. Augustinus Fabrikker Aktieselskab, der ejer 40,5 % af aktiekapitalen.

Tradition og generøsitet

Jeudans to hovedaktionærer er ejet af erhvervsdrivende danske fonde, der støtter en lang række samfundsnyttige formål over hele landet. Så, sådan lidt generelt set, kan vi sige, at jo bedre det går for Jeudan, jo bedre går det William Demant fonden og Augustinus Fonden og dermed det almennyttige arbejde.

Hvert år fordeler Jeudans hovedaktionærer hundredvis af millioner, der har afgørende betydning for tusinder af mennesker overalt i Danmark. 

Fokus på forskning i audiologi

I de seneste ti år har William Demant Fonden uddelt mere end 1 milliard kroner til en række forskellige formål. Fokus har været på projekter, der fremmer forskning og udbredelse af viden inden for audiologi, men William Demant Fonden har samtidig bidraget væsentligt til unges uddannelse, til sociale projekter for udsatte grupper og til initiativer, der fremmer kunst og kultur.

Fonden har gennem de sidste ti år bl.a. støttet danske ph.d.-studerende med mere end 40 millioner kroner, været medstifter af Mary Fonden, som arbejder for at bekæmpe social isolation, bevilget mere end 20 millioner kroner til Center for Anvendt Høreforskning på DTU og godt 100 millioner kroner til Ida Institute.

Læs mere om William Demant Fonden og de støttede projekter.

Kunst og kultur som bindeled

Augustinus Fondens filantropiske indsats bygger på en overbevisning om, at kunst, kultur og viden bidrager til oplevelser, refleksion og dannelse. Intet kan som kunsten gribe os, berige os og knytte os tættere sammen. Det er her, vi bliver klogere på, hvem vi er, og hvor vi kommer fra: På vores historie og identitet. Kender vi fortiden, får vi et bedre fundament til at møde fremtiden og til at udvikle os som mennesker og som samfund.

I 2021 uddelte Augustinus Fonden ca. 400 millioner kroner i alt. 284 millioner gik til projekter indenfor Kunst & Kultur, 72 millioner til Viden & Uddannelse og 42 millioner til Sociale og Humanitære indsatser, herunder bl.a. 18 millioner til akut nødhjælp til Ukraine. Fonden har aktuelle programmer, der støtter humanistisk og sundhedsvidenskabelig forskning samt en særlig indsats for udvikling af bæredygtige løsninger i kunst- og kultursektoren.

Læs mere om Augustinus Fonden og alle projekterne.

Tak!

Vi skylder en stor tak til alle vores investorer og aktionærer, som år efter år bakker op om vores arbejde og møder os med tillid.

jeudan organisation

Om Jeudan

Organisationen

Hvordan er organisationsstrukturen i Jeudan? Organisationen i Jeudan er struktureret med fokus på servicering af kunder og tilgængelighed. Læs om vores bestyrelse og dens medlemmer og få et overblik over direktionen, executive committee og ledergruppen.

ejendomsudlejning i stræderne i københavn k

Ejendomme

Søg efter dit næste lejemål

Udfyld dine søgekriterier, og find dit næste lejemål. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for råd og vejledning til at finde dit næste lejemål.